Venemessut 10.-19.2. Helsingin Messukeskuksessa – askel lähemmäs kevättä ja kauteen valmistautumista


Päivä pitenee kiihtyvällä vauhdilla, kuten myös ajatukset vesille pääsemisestä. Helsingin Venemessut toimii monelle kauteen valmistautumisen lähtölaukauksena, jossa voi tutustua kattavasti uutuuksiin sekä tavata kerralla laajan määrän alalla toimijoita.

Kerhomme toiminta on ollut rauhallisempaa talven aikana ja varsinkin tämä sivusto on ollut "talviunilla". Niinpä tämän vuoden ensimmäisen päivityksen osalta päätettiin ottaa lyhyt kertaus menneestä, näkymä tulevaan sekä asiaa katsastuksesta.

Viime kesä oli merkittävä Iniön venekerholle.

Haasteellisin urakka oli seuran pitkäaikaisen kommodorin, Tom Sarpanevan siirtyminen pois aktiivitehtävistä. Tom on onneksemme luvannut olla jatkossakin käytettävissä, mutta pienemmällä panoksella taustavoimana. Seura kiittää Tomia erinomaisesta vuosikymmeniä tehdystä työstä seuran hyväksi. Tomin rooli kerhon asioiden suvereenina kehittäjänä ja hoitajana on kiistaton.

Uuden hallituksen jakaessa Tomin työt, jännitti myös uuden hallituksen jäseniä. Saadaanko kaikki asiat hoidettua siten, että kerhon perinteinen kilpapurjehdus ja kesäjuhla sujuvat mallikkaasti? Onneksi vanhat hallituksen jäsenet auttoivat kiitettävästi järjestelyissä. Jälkeenpäin saadun palautteen perusteella juhlapäivä sujui hyvin.

Uusina asioina olivat purjehdukisojen reaaliaikainen tilanneselostus kilpailusta, sekä tulosten jakaminen seuran web-sivuston kautta. Kuvamateriaalia tapahtumasta kerättiin mukava määrä ja julkaistiin sivuillamme.

Tulevana kesänä tavoitteena on tuoda uusia asioita piristämään yhteisöllisyyttä, joten jo nyt kannattaa varata kalenterista 22.7. lauantai, jolloin vietetään kerhon kesäjuhlaa.

Toivotamme tervetulleeksi kesäjuhliimme ja illan tansseihin myös kaikki muutkin kuin kerhon jäsenet. Tuolloin nautitaan yhdessä hyvästä tunnelmasta ja monipuolisesta ohjelmasta, kuten eri kilpailuista, illan tansseista ja arpajaisista, jonka pääpalkinto viime kesänä oli risteilylippu kahdelle Tukholmaan sisältäen hotellimajoituksen yhdessä Tukholman ykköshotelleista.

Asia, johon hallitus on kiinnittänyt huomiota, on venekatsastus.

Katsastuksella on suora ja kiistaton vaikutus veneiden turvallisuuteen.

Katsastus ei ole pakollista, mutta seuran lipun pitäminen veneessä edellyttää veneen katsastamista. Seuran lippu veneessä kertoo myös viranomaiselle, että vene on katsastettu ja turvavarusteet tarkastettu.

Useimmat vakuutusyhtiöt antavat katsastetun veneen vakuutuksesta merkittävästi alennusta. Esimerkki omalta kohdaltani. Vakuutuksesta saadulla alennuksella kustannan kerhon jäsenmaksun kokonaisuudessaan. Säästän katsastuksen ansiosta veneen vakuutusmaksuissa joka vuosi reilusti jäsenmaksua suuremman summan, jonka voin käyttää muihin asioihin kuten esim. turvavarusteisiin.

Kaupanpäälle tulevat vielä veneilyliiton edut, kuten tapaturmavakuutus. Uskallankin väittää kerhon jäsenyyttä hyväksi "diiliksi".

Venekerhon jäseneksi haluavat voivat ottaa kerhoon yhteyttä joko yhteydenotto sivun kautta meilitse tai sitten soittaa suoraan kerhomme kommodori Ari Sipiselle 0400-823 271 ari.sipinen(at)arksipinen.fi.

Talviterveisin

Varakommodori


Recent Posts